woensdag 4 juni 2008

Tips van Paula

In ons gastenboek gaf bezoekster Paula wat tips en antwoorden op vragen van andere bezoekers. Informatie die waardevol genoeg is om er ook op deze plek te publiceren. Paula, die dit jaar voor de tiende keer in Malta op vakantie gaat, zegt het volgende:

Klimaat, bewoners, bezienswaardigheden... alles is TOP! Ikzelf ga altijd naar Sliema, klein dorpje naast St. Julians.

De musts van Malta zijn:
* Blue Grotto
* Markt op zondagochtend in Valletta
(bij busstation)
* Dingli Cliffs
* rondreizen over het eiland per bus
(gewoon van ene kant naar de andere kant en lekker hobbelen)

St. Julians is qua uitgaan helemaal geweldig. Leuke barretjes en discotheken (en Hard Rock Café)

Wil je lekker naar het strand raad ik je aan naar Mellieha of Golden Bay te gaan. Maar ook de rotsen in Sliema liggen prima. Neem een luchtbedje mee en het kan prima. Ze zijn helemaal vlak.

Voor kinderen (en volwassenen ook) is Popeye Village leuk. Ligt tegenover strand van Mellieha (ongeveer). Een X aantal jaar geleden is hier de film van Popeye opgenomen en het decor staat er nog. Popeye en Olive lopen er rond!!

Comino (blue lagoon) en Gozo mag niet worden overgeslagen... Wil je alles op Malta zien heb je aan één vakantie niet genoeg... Ben je geïnteresseerd in de geschiedenis van Malta kun je naar de Malta Experience. Dit is een "cinema" in Valletta (helemaal aan het einde van Valletta, aan de zee, bij Fort St Elmo). Hier wordt de geschiedenis van Malta verteld met beelden erbij!

Ook geeft ze nog wat tips:

- Pak overdag geen taxi maar neem lekker de bus. Veel goedkoper en leuker! De bussen lijken misschien niet heel veilig (gammel eerder) maar zijn ze wel. 's Avonds (als geen bussen meer rijden) kun je wel taxi pakken. Maar let op, want ook op malta hebben ze illegale taxi's...

- De prijzen zijn vergelijkbaar met Nederland. Qua eten, drinken en bezienswaardigheden. De bussen zijn een stuk goedkoper dan bij ons (en ze staken niet.. ;-))

- Neem een buskaart voor de hele week. dan reis je van Noord naar Zuid en van Oost naar West. Zo krijg je een heel mooi beeld van het eiland!

- Ik zag nog een vraag over supermarkten. Malta heeft (net als Nederland) ook supermarkten. In Sliema staat een hele grote (tussen The Strand & Tower Road in). Daar zijn ook producten te koop die we hier in Nederland ook hebben.

Paula bedankt!

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Links naar dit bericht:

Een koppeling maken

<< Startpagina