zondag 1 juni 2008

Over dolfijnen, markten en fietsen

In het gastenboek van onze website stelde Simone wat vragen voor haar vakantie naar Malta. Hieronder vind je de antwoorden.

- Wie heeft er al eens met de dolfijnen daar gezwommen? hoe was het en worden ze goed behandeld?

Wij hebben nooit met de dolfijnen gezwommen, omdat we daar gewoonweg geen behoefte aan hebben. Er zijn veel toeristen die het wel doen of er zelfs speciaal voor naar Malta komen. Dit kan in het Mediterraneo Marine Park, aan de noordkust van Malta.

Bij het schrijven van het artikel op onze website hebben wij informatie ingewonnen bij het Dolfinarium in Harderwijk. Daar is het niet mogelijk om met de dieren te zwemmen, omdat bij het trainen van de dieren natuurlijk gedrag moet worden afgeleerd. Dat heeft bij het Dolfinarium een lage prioriteit.

Milieuorganisaties op Malta stellen dat het slecht is gesteld met het welzijn van de tuimelaars op Malta. Sowieso gaan de Maltezers slecht met dieren om. Van toeristen horen we juist dat de dolfijnen goed verzorgd worden.

Hoewel we niet weten wat er juist is vinden wij persoonlijk dat toeristen hun vakantieplezier niet moeten laten afhangen van amusement waarbij dieren worden gebruikt. Zeker omdat er op de eilanden voldoende amusement is te vinden zonder dieren. Het Dolfinarium geeft nog de volgende waarschuwing: Wanneer er naar jouw mening niet respectvol met de dieren om wordt gegaan kun je beter niet meedoen aan het programma, omdat je er anders een slecht gevoel aan over kunt houden.

In de praktijk blijkt echter dat geen enkele waarschuwing toeristen tegenhoudt. Als ze eenmaal met dolfijnen willen zwemmen dan doen ze dat ook.


- Ik ben gek op markten en die heb ik nog niet kunnen vinden, wie weet er enkele leuke?

In Marsaxlokk vind je op zondagochtend de leukste markt van Malta. Tegen de achtergrond van de prachtige haven worden hier allerlei goederen, maar vooral vis, verkocht. De markt is populair bij toeristen. Een tip is wellicht ook de Merchants street in Valletta. Dit is weliswaar geen markt, maar voor mensen die graag tussen de lokale producten snuffelen is het een leuke plek om even te kijken.

- Is fietsen daar te doen? Mbt. de veiligheid?

Ik zou het niet doen Simone. Het verkeersbeeld is chaotisch en de wegen zijn niet altijd goed. Er zijn geen fietspaden. Tel daar de zomerse hitte en het glooiende landschap bij op en de lust om te gaan fietsen vergaat je vanzelf!

Er zijn wel toeristen die een leuke fietsvakantie hebben. Op veel plaatsen kun je daarvoor mountainbikes huren. Het eiland Gozo leent zich hiervoor beter dan het hoofdeiland Malta.

Labels: , ,

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Links naar dit bericht:

Een koppeling maken

<< Startpagina