dinsdag 1 juli 2008

Hitte


De periode waarin het in de middagen onaangenaam warm kan zijn is aangebroken. Hoewel de temperaturen nog niet richting de 40 graden gaan – en het dus nog warmer zal worden – is het voor sommigen nu al niet meer uit te houden. De middagtemperaturen van rond de 32 graden voelen volgens velen warmer aan dan wanneer het in Nederland dezelfde temperatuur is. Dit zal wellicht te maken kunnen hebben met het feit dat de lucht, die wordt aangevoerd naar Malta rechtstreeks vanuit de Sahara, extreem droog is.

Onze adviezen zijn gelijk aan die je elders kunt lezen; drink veel water, smeer je goed in, blijf weg uit de felle zon en draag een hoofddeksel. Het is het beste om tussen 11:00uur en 15:00uur zoveel mogelijk uit de zon te blijven. We raden mensen af lange wandelingen te maken of te gaan fietsen of hardlopen. Maar, toeristen willen natuurlijk wel wat te doen hebben...

Voor echte afkoeling is het wellicht een tip om te gaan duiken. Er zijn tal van duikscholen waar je zonder problemen een cursus of proefduik kunt regelen. Ook kun je bij de stranden snorkelspullen huren. Let er bij het snorkelen op dat de rug vaak niet beschermd is tegen de zon en deze dus enorm kan verbranden. Ander avontuur op het water zorgt ook voor afkoeling; je zou kunnen denken aan zee-kajakken, jetskiën en dergelijke. Eventueel zou je een boottocht kunnen maken naar Comino. De jeepsafari is goed te doen wanneer je je goed insmeert en voldoende water meeneemt.

Wil je wat cultuur opsnuiven dan kun je het beste een kerk bezoeken. Die zijn vaak erg koel van binnen en er zijn er genoeg. Bij een bezoek aan Valletta kun je het geluk hebben dat de wind door de straten waait. In de schaduw is het dan prima uit te houden. Helaas sluiten de meeste musea al vroeg, zodat je ze eigenlijk wel tijdens de heetste periode van de dag moet bezoeken. Veel restaurantjes rond Valletta spelen in op de hitte en bieden terrassen met airco aan.

's Avond wordt het alweer vroeg donker. Dat brengt natuurlijk verfrissing met zich mee. Op de Dingli Cliffs kun je de zon onder zien gaan. Dat geeft vaak een prachtig uitzicht (zie foto).

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Links naar dit bericht:

Een koppeling maken

<< Startpagina