woensdag 13 augustus 2008

Olympische spelen (2)

Inmiddels zijn alle zes Maltese atleten in actie gekomen op de olympische spelen. Helaas heeft dit voor Malta geen medailles opgeleverd.

William Chetcuti werd achtste bij het schieten op de double trap.

Marcon Bezzina verloor haar eerste partij bij het judo in de categorie -63 kg. met twee Waza-ari's van de Algerijnse Saidi Kahina, die in de partij daarna van de Nederlandse bronzen medaillewinnares Elisabeth Willeboordse verloor.

Madeleine Scerri verbeterde haar persoonlijk en nationaal record op de 100 meter vrije slag met 14 honderdsten tot 57,97s. Na de series stond ze 45ste en dat was niet genoeg om door te gaan naar de halve finales.

Ryan Gambin wist zich zich niet te plaatsen voor de halve finales op de 100 meter vlinderslag. Hij verbeterde wel het nationaal record naar 53,70s; ruim een halve tel sneller dan het oude record. Na de series stond Gambin op een 48ste plaats.

Charlene Attard werd op de 100 meter sprint zesde in haar serie. Ze noteerde een tijd van 12,20s. Daarmee benaderde ze haar persoonlijk record niet en kwalificeerde zij zich niet voor de halve finales ; een teleurstellend optreden dus.

Nicolai Portelli deed mee aan de 200 meter sprint en deed het daarbij niet erg goed. Met een tijd van 22,31s werd hij niet alleen ruim laatste in zijn serie, maar deed hij het ook slecht in het algemeen klassement. Slechts 1 van de 62 atleten die de finish haalden, deed het minder goed. Het PR van Portelli lag op 22,11s.