dinsdag 15 juli 2008

Staking (vervolg)

De busstaking op Malta lijkt voorlopig niet te zijn opgelost. Er zijn verschillende incidenten geweest. Politieagenten zijn aangevallen toen zij de weg vrij wilden maken voor ‘zwarte taxi’s’, journalisten zijn aangevallen, er is 's nachts geprotesteerd bij het huis van de minister van transport, wegen zijn gebarricadeerd en een chauffeur van een touringcar, die toeristen wilde oppikken, is mishandeld. Ook zijn er chauffeurs geweest die collega’s die rijden voor nooddiensten – van en naar ziekenhuizen – hebben aangevallen en hebben ze de sleutels van de voertuigen gepikt. Werkwillende chauffeurs worden geïntimideerd, bedreigd en soms zelfs mishandeld.

De 6000 toeristen die vandaag met het vliegtuig aankwamen hebben allemaal hun hotel kunnen bereiken. De directie van het vliegveld heeft met kunst en vliegwerk voldoende vervoer bij elkaar kunnen krijgen. Door de inzet van een grote politiemacht is het vervoer redelijk vlekkeloos verlopen. Ook vertrekkende passagiers zouden allemaal hun vliegtuig bereikt hebben.

De toeristen die per cruise naar Malta kwamen hebben het minder getroffen. Zo moesten de passagiers van het enorme schip ‘Norwegian Gem’ lopend naar, het weliswaar dichtbijgelegen, Valletta en waren alle activiteiten van hun excursieprogramma geschrapt.

Hoe het verder zal gaan met de staking en hoe lang het nog gaat duren is onbekend. De federatie van buschauffeurs en de overheid bestoken elkaar met beschuldigingen en vrijwel iedereen bemoeit zich ermee. De situatie zou kunnen verergeren wanneer chauffeurs wegen gaan versperren, of wanneer de staking overslaat op andere sectoren. Veel sympathie hebben mensen met een handeltje echter niet voor de acties.

Op dit moment hebben wij weinig zicht op de vorderingen. We kunnen ons echter nauwelijks voorstellen dat er morgen (woensdag) bussen zullen rijden.

Labels: ,

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Links naar dit bericht:

Een koppeling maken

<< Startpagina