zaterdag 6 september 2008

Muizen

In Malta is opschudding ontstaan over voedsel dat door een Nederlandse producent, via een Belgische leverancier en een Maltese cateraar aan het personeel van het grootste ziekenhuis van Malta, het Matter Dei hospital, is geleverd.

Wat was er namelijk aan de hand?... Een zuster vond tijdens het eten het hoofd van een muis tussen haar salade. Niet echt een smakelijk verhaal, maar op Malta een hoofditem in de media en in de politiek. Zo rollen de vakbonden alweer over elkaar heen om te zeggen hoe erg het wel niet is en gelast de organisatie die let op de voedselveiligheid een onderzoek, zodat alles tot op de bodem zal worden uitgezocht.

Hoewel het vinden van een muis in je eten natuurlijk niet prettig is, worden de zaken op Malta nogal overdreven. Ik denk niet dat er veel andere landen in Europa zijn die het journaal met dergelijk nieuws zullen openen. Wellicht dat, als het in Nederland was gebeurd, het een hot item op SBS6 zou zijn geweest? Dan nog zou het niet vier dagen lang het gesprek van de dag zijn.

De cateraar - Papillon caterers - ging vandaag nog gewoon open. Veel mensen die in het ziekenhuis werken, besloten echter elders de lunch te gebruiken. Daarvoor kregen ze toestemming van de directie. Eerder was het verplicht de lunch in de kantine van het ziekenhuis te eten.

De vraag is alleen nog wat het onderzoek op zal leveren. Ik denk niks! De partijen in Malta schermen ermee dat zij zich aan de door de EU verplichte HACCP hygiƫne-eisen moeten houden, maar dat moeten de Nederlandse en Belgische bedrijven natuurlijk ook!

Het is in ieder geval maar goed dat de patiƫnten hun eten van een andere cateraar krijgen.

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Links naar dit bericht:

Een koppeling maken

<< Startpagina