zondag 10 augustus 2008

Olympische spelen


Waar het voor Nederland vooral de vraag is hoeveel medailles de afvaardiging op de olympische spelen in Beijing gaat halen, is het voor Malta vooral de vraag of er überhaupt medailles gehaald gaan worden, want voor Malta lijkt de olympische gedachte van ‘meedoen is belangrijker dan winnen’ het belangrijkst te zijn.

Malta heeft zes jonge atleten afgevaardigd naar de spelen. Vlaggendrager bij de opening was judoka Marcon Bezzina (22). Zij doet mee in de klasse onder de 63 kilo. Vier jaar geleden in Athene wist zij geen potten te breken en lag ze er in de eerste partij al uit. Het meest kansrijk voor een medaille is outsider William Chetcuti (23) die meedoet aan de ‘double trap’ bij het schieten. Hij stond enkele malen op het podium bij verschillende internationale toernooien en is wereldrecordhouder bij de junioren op dit onderdeel van het kleiduivenschieten. Bij het zwemmen doen twee atleten uit Malta mee: De van oorsprong Australische yan Gambin (23), met een PR van 54.34 (tegen een WR van 50.40) is vrijwel kansloos op de 100 meter vlinderslag en bij de vrouwen Madeleine Scerri (19) op de 100 meter vrije slag (PR 58,11/ WR 52,88). Er zijn eveneens twee deelnemers aan het onderdeel atletiek: Charlene Attard (21) op de 100 meter sprint en bij de mannen doet Nicolai Portelli (26) mee op de 200 meter.

Zoals gezegd zijn er geen reële kansen op medailles voor Malta. Toch zijn de atleten met sportieve doelen naar de spelen vertrokken. Ze richten zich vooral op het verbeteren van de nationale records, die ze vrijwel allemaal op hun onderdeel al in handen hebben...

Labels: ,

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Links naar dit bericht:

Een koppeling maken

<< Startpagina