maandag 29 december 2008

Geen witte kerst

Zoals te verwachten viel, heeft Malta dit jaar geen witte kerst gehad. Maar op de dag na kerst gebeurde er iets opmerkelijks. Er viel namelijk een enorme laag hagel, die samensmolt tot een witte laag ijs, die soms wel meer dan tien centimeter dik was.

Het is iets wat de mensen op Malta eigenlijk nooit zien. 'Switzerland in the Mediterran', opende de krant. De mensen zijn er totaal niet op ingesteld en het levert heel wat glijpartijen op. Kinderen vinden het natuurlijk geweldig. Het mooiste commentaar dat wij erover hoorden kwam van een man die zeurde op de overheid, omdat het ijs er al twee dagen lag en er nog steeds niemand langs geweest was om het op te ruimen. Hoe zou de man denken dat dat in Zwitserland zou gaan?

Wat het weer betreft, hoef je op dit moment niet op Malta te zijn. De ene storm is nog niet voorbij of de andere komt er al weer aan. Ook de hagel was het gevolg van een storing. Normaalgesproken houden deze aan tot vlak voor het begin van de lente.

Labels: , ,

2 reacties:

Anonymous Double U zei...

Heb je geen 'hagel'-foto als illustratie?
Het beeld bij het woord!
Voor mij was Malta afgelopen zomer voor het eerst zwemmen met dofijnen en dat is ook niet alledaags.

31 december 2008 01:54  
Blogger Maarten zei...

Ik heb zelf geen foto's van de sneeuw. Wel heb ik een set gevonden van Charles Bray op fotosite Flickr. Je kunt de foto's vinden op de volgende locatie: http://www.flickr.com/photos/c_a_bray/sets/72157611850517578/

31 december 2008 17:10  

Een reactie plaatsen

Links naar dit bericht:

Een koppeling maken

<< Startpagina