maandag 8 september 2008

Weersverwachting voor het najaar

Veel vakantiegangers die in het najaar naar Malta gaan, vragen ons naar het weer in die periode. Dat is echter moeilijk te voorspellen. In Nederland kunnen we immers ook niet zeggen wat voor weer het over twee maanden zal zijn.

Het weer op Malta is deze zomer extreem constant geweest. Vrijwel dagelijks lag de middagtemperatuur tussen de 30 en 32 graden en het was droog; van 9 juni tot 2 september was er geen neerslag. Ook deze week is het weer droog en ligt de maximum temperatuur rond de 30 graden.

De verwachting is dat het zaterdag 13 september weer gaat regenen en dat het enkele dagen daarna weer opklaart. Naarmate het einde van de maand nadert zullen er steeds meer buien komen, afgewisseld met dagen waarop het prachtig weer is. Middagtemperaturen zullen tot in oktober hoog in de twintig graden liggen. In het najaar is het normaal dat het harder waait dan normaal. Soms komen er zelfs stormen voor. De kans dat die een hele week aanhouden is echter klein.

Wij adviseren mensen die in het najaar naar Malta gaan altijd zowel zomer- als herfstkleding mee te nemen. Een paraplu is soms ook geen overbodige luxe.

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Links naar dit bericht:

Een koppeling maken

<< Startpagina