Boeken over Malta

Mensen die naar Malta gaan en vooraf, of onderweg, zaken over het eiland willen lezen, kunnen kiezen uit een grote hoeveelheid reisgidsen die over het eiland geschreven zijn. Uiteraard is de Lonely Planet gids (Engelstalig / januari 2016) over Malta na deze website de belangrijkste en meest betrouwbare informatiebron voor reizigers. Qua compleetheid kent deze gids eigenlijk geen gelijke. Toch zijn er genoeg leuke gidsjes, waaronder Nederlandstalige, die handig zijn om mee te nemen op reis en bovendien zeer betaalbaar zijn. Op dit deel van de website tonen we een aantal van deze boeken.

Wij raden aan om, tijdens het doen van inkopen voor de vakantie, even bij boekenzaken die ramsj verkopen binnen te lopen. Hier zijn soms reisgidsjes over Malta verkrijgbaar tegen sterk gereduceerde prijzen. De informatie in de boeken kan enigszins verouderd zijn, maar de historisch relevante informatie verandert door de jaren heen natuurlijk niet zoveel.

Mensen die veel lezen tijdens hun vakantie, kunnen Engelstalige boeken kopen in de verschillende boekenwinkels. Boeken zijn op Malta echter opmerkelijk prijzig.

Nederlandstalige reisinformatie:

Titel:Malta
klik hier
Auteur:Latzke, Hans E.
Uitgever:ANWB
ISBN:9789018043414
Aantal pagina's:132
Soort:Paperback
Jaar van uitgifte:juli 2018 (1e druk)
Prijs:€ 11,99
Deze populaire gids bevat ruime informatie over het land Malta. Deze informatie wordt uitgebreid met extra-tips, die vaak meer ruimte in beslag nemen dan de beschrijving van de plaats zelfs. Aan de hand van twaalf hoogtepunten wordt Malta beschreven. Achterin het boekje zijn vijf leuke wandelroutes te vinden, met daarbij uitgebreide informatie over hetgeen je onderweg tegenkomt. Het boekje bevat tevens een kaart van Malta. Dit is één van de betere kaarten die er in de Nederlandse winkels verkrijgbaar is.

Titel:Wat en Hoe – Stad & Streek – Malta & Gozo
klik hier
Auteur:
Uitgever:Kosmos Uitgevers
ISBN:9789021570730
Aantal pagina's:208
Soort:Paperback
Jaar van uitgifte:november 2018
Prijs:€ 16,99
Wat & Hoe Stad & Streek Malta & Gozo is de reisgids voor een actieve en culturele vakantie. Deze gids bevat uitgebreide plattegronden, kaarten en verrassende wandeltochten. De gids is erg praktisch in gebruik door de duidelijke indeling op kleur.
Malta en Gozo hebben veel afwisseling te bieden. Enerzijds zijn er de mystieke tempels voor de godin van de vruchtbaarheid en de oude kleurrijke havens; anderzijds is daar Valletta, het bruisende hart van de Middellandse Zee waar het mondaine leven bloeit naast de historische bezienswaardigheden. Laat je ook verrassen door de Maltese keuken, met zijn Italiaanse invloeden en Noord-Afrikaanse specerijen. Of neem een duik in het blauwe water rond Malta en geniet van de zon op een van de vele stranden.
Lees het inspirerende Magazine om in de stemming te komen en raadpleeg de vele adresjes waar je volgens kenners het beste kunt slapen, eten, drinken, winkelen en uitgaan. Verder staat er genoeg informatie in over bezienswaardigheden en allerlei tips om de massa voor te blijven.

Titel:Dominicus landengids Malta en Gozo
klik hier
Auteur:Strijbos, Eric
Uitgever:Dominicus
ISBN:9789025760236
Aantal pagina's:256
Soort:Paperback
Jaar van uitgifte:april 2015
Prijs:€ 18,50
Malta is niet groot, maar u kunt er alle kanten op: naast de rijke cultuur uit de tijd van de Maltezer ridders in Valletta en het verstilde, Middeleeuwse Mdina, zijn er de levendige kustplaatsen voor wie graag aan het strand ligt of uitgaat. Wie zon wil en niets dan zon, komt hartje zomer, maar wie dingen doen en bekijken wil, komt in de rest van het jaar: van wandelen tot parasailing, van surfen tot duiken en bergbeklimmen. Reizen is reizen in de tijd, zei een schrijver ooit. Zo maakt u op Malta wel tien tijdreizen tegelijk. U vindt er mysterieuze tempels uit de prehistorie en steden en paleizen uit de Middeleeuwen. lnternetcafé en ezeltjes horen even veel bij het leven van alledag. Antieke vissersbootjes dobberen tussen futuristische catamarans.

Engelstalige reisinformatie:

Titel:Lonely planet Malta & Gozo
klik hier
Auteur:Blasi, Abigail
Uitgever:Lonely Planet Publications
ISBN:9781743215029
Aantal pagina's:192
Soort:Paperback
Jaar van uitgifte:2016
Prijs:€ 13,99
N.B.: Het betreft hier de zevende editie die is verschenen in januari 2016.

Literatuur:

Titel:Verloren Eiland
klik hier
Auteur:Mills, Mark
Uitgever:Anthos
ISBN:9789041415110
Aantal pagina's:304
Soort:Paperback
Jaar van uitgifte:November 2009
Prijs:€ 21,94
Zomer 1942. Op Malta woedt de oorlog in alle hevigheid. De Britten verdedigen zich met man en macht tegen de nazi's. De inwoners van het eiland zijn zich permanent bewust van de dreiging van de Luftwaffe, die met bombardementen dood en verderf zaait en een wig drijft tussen de Maltezen en de Britten. Max Chadwick is een Britse inlichtingenofficier. Het is zijn taak om het moreel van de inwoners van Malta hoog te houden. Als hij ontdekt dat een Britse officier Maltese vrouwen heeft vermoord, beseft Chadwick dat hij met vuur zou spelen als hij het bewijs openbaar maakt. Hij besluit in het geheim een onderzoek in te stellen, buiten medeweten van zijn superieuren, vrienden en vriendin om. De moordenaar blijkt zeer sluw en blijft hem steeds een stap voor.

Titel:The Jew of Malta
klik hier
Auteur:Marlowe, Christopher
Uitgever:Hackett Publishing
ISBN:9780872209664
Aantal pagina's:102
Soort:Paperback
Jaar van uitgifte:-
Prijs:€ 9,95
Het stuk bevat een proloog waarin het karakter Machiavelli, een Senecaanse geest gebaseerd op Niccolò Machiavelli, 'de tragedie van een Jood' introduceert. De Joodse koopman in kwestie, Barabas, wordt geïntroduceerd als een man die meer rijkdom bezit dan de rest van Malta. Wanneer de Turken met schepen op het eiland arriveren en een overwinning behalen, worden de rijkdommen van Barabas in beslag genomen en blijft hij berooid achter. Verbolgen begint hij een campagne om de ondergang van de Maltese gouverneur, die hem beroofd heeft, te bewerkstelligen. Met de hulp van zijn dochter, Abigail, weet hij enkele van zijn voormalige activa terug te vorderen en koopt hij een Turkse slaaf, Ithamore, die moslims evenveel lijkt te haten als Barabas zelf. Als wraak voor de overval, gebruikt Barabas vervolgens de schoonheid van zijn dochter om de zoon van de gouverneur en diens vriend tegen elkaar op te zetten. Dit leidt tot een duel waarin zij beiden sterven. Wanneer Abigail van de rol van Barabas hierin verneemt, laat ze zichzelf in een nonnenklooster opnemen, waar ze wordt vergiftigd (samen met alle andere nonnen) door Barabas en Ithamore omdat ze zich heeft laten bekeren tot christen. De twee vermoorden ook de broeders die dreigen hun eerdere misdaden te onthullen. Ithamore laat zich echter verleiden tot openbaarmaking van zijn geheimen en chanteert Barabas met een mooie prostituee en haar criminele vriend. Barabas vergiftigt ze allemaal uit wraak, maar niet voordat de gouverneur de hoogte is gesteld van zijn daden. Barabas ontsnapt aan executie door te veinzen dood te zijn en helpt vervolgens het Turkse leger Malta te verslaan, waarvoor hij het gouverneurschap van de stad krijgt toegekend. Hij verraad vervolgens de Turken, waardoor de Ridders van Malta het Turkse leger verslaan. De Maltezers vermoorden echter Barabas en herwinnen de controle over Malta.

Titel:The sword and the scimitar
klik hier
Auteur:Ball, David
Uitgever:Arrow
ISBN:9780099457954
Aantal pagina's:624
Soort:Paperback
Jaar van uitgifte:2004
Prijs:€ 11,99
Tegen de achtergrond van de religieuze machtsstrijd op Malta in de zestiende eeuw worden de avonturen beschreven van een jongen die door moslimpiraten ontvoerd werd, van zijn zusje dat naar hem op zoek gaat en van een jonge Franse hospitaalridder.

Titel:Earthly powers
klik hier
Auteur:Burgess, Anthony
Uitgever:Vintage
ISBN:9780099468646
Aantal pagina's:672
Soort:Paperback
Jaar van uitgifte:2002
Prijs:€ 14,99
Een 80-jarige homoseksuele schrijver (waarbij W. Somerset Maugham model heeft gestaan) leeft teruggetrokken op het eiland Malta en blikt terug op zijn turbulente leven waarbij hij vooral stilstaat bij de grote gebeurtenissen van de 20ste eeuw.

Wenst u als publicist/uitgever dat uw boek ook op deze pagina onder de aandacht wordt gebracht? Zend het persbericht over de publicatie dan naar: maarten@maltapagina.nl.Google